Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


          Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi

    im. "Twórców Polskiej Miedzi" w Jędrzychowie

O Szkole

Aktywna tablica

Przedszkole

Rewalidacja 

DoradztwoZawodowe

projekty edukacyjne

swietlica szkolna

WolontariatSamorzad

biblioteka

biblioteka

 

Logowanie

BIP

Polkowice

Logo Polkowic

Szanowni Rodzice !!!

Karty na obiady będą wydawać wychowawcy klas.

Kartę można również pobrać ze strony internetowej szkoły z zakładki: dokumenty/ dokumenty do pobrania.

Prosimy zapoznać się z zarządzeniem oraz  nowym regulaminem stołówki szkolnej wraz z załącznikami.

 

Kontakt z Panią Intendent tel. 722187015

 Dzienna stawka żywieniowa :

- dla dziecka z oddziału przedszkolnego 4,50 zł

- dla ucznia 4,50 zł

- dla pracowników pedagogicznych 15 zł

- dla pracowników niepedagogicznych 16,20 zł

Zmiana na podstawie Zarządzenia

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej Integracyjnej w Jędrzychowie

informuje, że należność za żywienie w stołówce szkolnej:

tylko przelewem na rachunek 

   PKO BP O/Polkowice   Nr konta: 90 1020 3017 0000 2102 0166 7211

w tytule przelewu proszę podać:

za wyżywienie w stołówce szkolnej, imię i nazwisko dziecka oraz klasę

Płatności należy dokonać w terminie od 10 do 15 każdego miesiąca 2020 r.

Regulamin stołówki szkolnej 

Poniedziałek

04.10.21r. 

kapuśniak z kiszonej kapusty, chleb, kasza gryczana z sosem mięsnym, kompot, owoc

(1,1a,7,9,13)

Wtorek                                   

05.10.21r.                              

zupa z fasolki szparagowej, chleb, ziemniaki, kotlet mielony

ogórek kiszony, kompot,

(1,1a,3,9,)

Środa  

06.10.21r.       

zupa koperkowa z ryżem, chleb

ziemniaki, udka drobiowe w sosie pomidorowym, surówka wielowarzywna, kompot,

(1,1a,1c,7,9,13)

Czwartek

07.10.21r.

zupa pomidorowa z makaronem, chleb

ziemniaki ryba kostka, surówka marchew z groszkiem, kompot

(1,1a,3,4,9,13)

Piątek

08.10.21r.

zupa paprykowa, chleb

kopytka z cebulką, kompot, owoc

(1,1a,6,7,9,13)

Poniedziałek

11.10.21r.

zupa ziemniaczana chleb, makaron z serem białym i cynamonem, owoc, kompot, 

(1,1a,3,7,9,13)

Wtorek

12.10.21r.

zupa kalafiorowa, chleb

ryż, potrawka z kurczaka z warzywami, kompot

(1,1a,7,9,13)

Środa

13.10.21r

zupa pieczarkowa, chleb

ziemniaki, kotlety rybne z warzywami, kompot

(1,1a,3,4,7,9,13)

Czwartek

14.10.21r.

   

Piątek

15.10.21r.

zupa po węgiersku, chleb, kluski śląskie ze skwarkami, kompot, owoc

(1,1a,3,9,13)


Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

1. Zboża zawierające gluten, tj.1a) pszenica, 1b) żyto, 1c) jęczmień, 1d) owies, 1e) orkisz, 1f) kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj.8a) migdały,8b) orzechy laskowe, 8c)orzechy włoskie, d)orzechy 8e)nerkowca, 8f)orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wykaz gramatur:

1. zupa 250 ml, ziemniaki 150g, mięso 60-100 g, ryba 80g, surówki 60-100g, kompot 200 ml, pierogi 200g, naleśniki 200g,owoce 100g,

Copyright © 2021 Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jędrzychowie Rights Reserved.