Powrót na górę
Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi
Szanowni Rodzice !!!
Karty na obiady będą wydawać wychowawcy klas.
Kartę można również pobrać ze strony internetowej szkoły z zakładki: dokumenty/ dokumenty do pobrania.
Prosimy zapoznać się z zarządzeniem oraz nowym regulaminem stołówki szkolnej wraz z załącznikami.
Kontakt z Panią Intendent tel. 722187015
Dzienna stawka żywieniowa :
- dla dziecka z oddziału przedszkolnego 4,50 zł
- dla ucznia 4,50 zł
- dla pracowników pedagogicznych 15 zł
- dla pracowników niepedagogicznych 16,20 zł
Zmiana na podstawie Zarządzenia
Dyrektor Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jędrzychowie
informuje, że należność za żywienie w stołówce szkolnej:
tylko przelewem na rachunek
PKO BP O/Polkowice Nr konta: 90 1020 3017 0000 2102 0166 7211
w tytule przelewu proszę podać:
za wyżywienie w stołówce szkolnej, imię i nazwisko dziecka oraz klasę
Płatności należy dokonać w terminie od 10 do 15 każdego miesiąca 2022 r.
Alergeny
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj.1a) pszenica, 1b) żyto, 1c) jęczmień, 1d) owies, 1e) orkisz, 1f) kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj.8a) migdały,8b) orzechy laskowe, 8c)orzechy włoskie, d)orzechy 8e)nerkowca, 8f)orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Wykaz gramatur:
1. zupa 250 ml, ziemniaki 150g, mięso 60-100 g, ryba 80g, surówki 60-100g, kompot 200 ml, pierogi 200g, naleśniki 200g, owoce 100g,
Jadłospis 06.06.2022r.- 15.06.2022r.
Dzień tygodnia Obiad, alergeny
Poniedziałek 20.06.22r |
zupa drobiowa 1,1a,7,9( włoszczyzna, filet z kurczaka,koncentr. pomid. śmietana 12%, przyprawy) makaron z sosem pieczarkowym (makaron penne , pieczarki, natka pietruszki, śmietana 18%, przyprawy) herbatka malinowa( herbata, cukier) chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b, |
Wtorek 21.06.22r |
zupa ogórkowa 1,7,9 ( włoszczyzna, , śmietana 12%, ogórek kiszony, koperek, przyprawy),ryż ,gulasz chłopski 1, 3, 9 ( łopatka wieprzowa ,cebula, fasola, kapusta biała ,olej przyprawy, mąka), kompot ( jabłka, czarna porzeczka, cukier), chleb 1a, 1b( pszenno-żytni) |
Środa 22.06.22r. |
zupa kalafiorowa 1,7,9 ( włoszczyzna, kalafior, śmietana12%, przyprawy) zapiekanka ziemniaczana ( ziemniaki, cebula, czosnek, pieczarki, marchew, seler, por, żółty ser, pietruszka natka, śmietanka 30%)) , owoc – jabłko kompot ( jabłka , cukier)chleb 1a, 1b( pszenno-żytni) |
Czwartek 23.06.22r. |
zupa krupnik zabielany z koperkiem, 1,3,7,9 ( włoszczyzna, ziemniaki, ,kasza jęczmienna śmietana12%, przyprawy),bigos z młodej kapusty( kapusta biała, kiełbasa, przyprawy, olej,)kompot ( jabłka, rabarbar, cukier) chleb 1a, 1b |
Piątek 24.06.22r. |
Zakończenie roku szkolnego |