Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Szanowni Rodzice !!!

Karty na obiady będą wydawać wychowawcy klas.

Kartę można również pobrać ze strony internetowej szkoły z zakładki: dokumenty/ dokumenty do pobrania.

Prosimy zapoznać się z zarządzeniem oraz  nowym regulaminem stołówki szkolnej wraz z załącznikami.

 

Kontakt z Panią Intendent tel. 722187015

 Dzienna stawka żywieniowa :

- dla dziecka z oddziału przedszkolnego 4,50 zł

- dla ucznia 4,50 zł

- dla pracowników pedagogicznych 15 zł

- dla pracowników niepedagogicznych 16,20 zł

Zmiana na podstawie Zarządzenia

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jędrzychowie

informuje, że należność za żywienie w stołówce szkolnej:

tylko przelewem na rachunek 

   PKO BP O/Polkowice   Nr konta: 90 1020 3017 0000 2102 0166 7211

w tytule przelewu proszę podać:

za wyżywienie w stołówce szkolnej, imię i nazwisko dziecka oraz klasę

Płatności należy dokonać w terminie od 10 do 15 każdego miesiąca 2022 r.

Regulamin

Alergeny

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj.1a) pszenica, 1b) żyto, 1c) jęczmień, 1d) owies, 1e) orkisz, 1f) kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj.8a) migdały,8b) orzechy laskowe, 8c)orzechy włoskie, d)orzechy 8e)nerkowca, 8f)orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wykaz gramatur:

1. zupa 250 ml, ziemniaki 150g, mięso 60-100 g, ryba 80g, surówki 60-100g, kompot 200 ml, pierogi 200g, naleśniki 200g, owoce 100g,

     

         Jadłospis 09.05.2022r.- 20.05.2022

 Dzień tygodnia       Obiad, alergeny                                      

Poniedziałek

09.05.22r

zupa z zielonego groszku 1,1a,7,9( włoszczyzna, ziemniaki, groszek, śmietana 12%, przyprawy) łazanki z kapusty kiszonej 1,1a ( makaron z mąki durum, kapusta kiszona, marchew, przyprawy, olej), herbata z owoców leśnych  ( herbata, cukier ) chleb1a,1b ( pszenno- żytni), owoc- jabłko

Wtorek

10.05.22r           

zupa marchewkowa 1,7,9 ( włoszczyzna, marchew, ziemniaki, śmietana12%, przyprawy) kasza gryczana 1,1c, gulasz mięsny 7,9,10 ( karkówka, cebula, włoszczyzna, przyprawy, mąka olej ) kompot ( jabłka , cukier), ogórek korniszon, 9,12, chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b

Środa

11.05.22r.

zupa ziemniaczana z koperkiem 1,7,9 ( włoszczyzna, ziemniaki, śmietana 12%, koperek, przyprawy), ziemniaki ,kotlet rybny 1, 3, 4,9 ( kotlet rybny ,olej ) surówka z pora, jabłka , ananasa ( por, ananas, jabłko, przyprawa, jogurt) kompot (jabłko, porzeczka, cukier), chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b

Czwartek

12.05.22r.

zupa kalafiorowa 1,7,9 ( włoszczyzna, kalafior, ziemniaki, śmietana12%, przyprawy), ziemniaki, kotlet ala nugetts (filet z kurczaka, jajka, płatki kukurydziane przyprawy, olej ) surówka z sałaty lodowej 7 ( sałata lodowa, śmietana, pietruszka natka,  cebula, przyprawy, ) kompot ( jabłka, śliwki, cukier) chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b

Piątek

13.05.22r.

zupa szczawiowa z jajkiem 1,3,7,9 ( włoszczyzna, szczaw, ziemniaki, jajka, śmietana 12%,  przyprawy) ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 7,(ryż, śmietana 12%,cukier wanilinowy , jabłka, cynamon) chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b owoc- jabłko, woda z cytryną i miętą (woda , cytryna, mięta, cukier)

Poniedziałek

16.05.22r.

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty 1,9 ( włoszczyzna, ziemniaki, kapusta kiszona, przyprawy) , makaron z serem białym 1,7 ( makaron świderki, śmietana, cukier), chleb 1a, 1b( pszenno-żytni) owoc- pomarańcza, kompot ( jabłka,  porzeczka czerwona, cukier)

Wtorek

17.05.22r.

zupa z fasolki szparagowej 1,7,9( włoszczyzna, ziemniaki, fasolka szparagowa, śmietana 12%, przyprawy),ziemniakiryba kostka 1,3,4,9,13( kotlet panierowany), surówka z czerwonej kapusty ( czerwona kapusta, cebula, olej, przyprawy), chleb 1a,1b ( pszenno- żytni), kompot ( jabłka, śliwki, cukier)

Środa

18.05.22r.

zupa jarzynowa 1,7,9 ( włoszczyzna, ziemniaki, koperek, śmietana 12% przyprawy) kasza pęczak 1a,1c, pulpety w sosie śmietanowo- koperkowym 1,1a, 7,9 ( filet z kurczaka, cebula, przyprawy, mąka pszenna, koperek, śmietana 12%) ogórek kiszony, chleb 1a,1b ( pszenno-żytni) woda z cytryną i miętą 12 ( woda, cytryna, mięta, cukier)

Czwartek

19.05.22r.

zupa rosół 1,1a,3 ( włoszczyzna, makaron, porcje rosołowe, przyprawy) ziemniaki, udko z kurczaka pieczone 1,9( udko z kurczaka, przyprawy, olej), mizeria 7,9 ( ogórek zielony, śmietana 12%, cebula, przyprawy), chleb1a,1b ( pszenno- żytni), kompot ( jabłko, agrest, cukier)

Piątek

20.05.22r.

zupa barszcz ukraiński 1, 7,9  ( włoszczyzna, buraki, ziemniaki, fasola biała, śmietana 12%, przyprawy), kopytka z cebulką 1,1a,( ziemniaki, cebula, mąka , przyprawy, olej) chleb1a,1b ( pszenno-żytni), herbatka malinowa( herbata malinowa, cukier) owoc- jabłko