Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Szanowni Rodzice !!!

Karty na obiady będą wydawać wychowawcy klas.

Kartę można również pobrać ze strony internetowej szkoły z zakładki: dokumenty/ dokumenty do pobrania.

Prosimy zapoznać się z zarządzeniem oraz  nowym regulaminem stołówki szkolnej wraz z załącznikami.

 

Kontakt z Panią Intendent tel. 722187015

 Dzienna stawka żywieniowa :

- dla dziecka z oddziału przedszkolnego 4,50 zł

- dla ucznia 4,50 zł

- dla pracowników pedagogicznych 15 zł

- dla pracowników niepedagogicznych 16,20 zł

Zmiana na podstawie Zarządzenia

 

Dyrektor Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi i Specjalnymi w Jędrzychowie

informuje, że należność za żywienie w stołówce szkolnej:

tylko przelewem na rachunek 

   PKO BP O/Polkowice   Nr konta: 90 1020 3017 0000 2102 0166 7211

w tytule przelewu proszę podać:

za wyżywienie w stołówce szkolnej, imię i nazwisko dziecka oraz klasę

Płatności należy dokonać w terminie od 10 do 15 każdego miesiąca 2022 r.

Regulamin

Alergeny

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj.1a) pszenica, 1b) żyto, 1c) jęczmień, 1d) owies, 1e) orkisz, 1f) kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj.8a) migdały,8b) orzechy laskowe, 8c)orzechy włoskie, d)orzechy 8e)nerkowca, 8f)orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Wykaz gramatur:

1. zupa 250 ml, ziemniaki 150g, mięso 60-100 g, ryba 80g, surówki 60-100g, kompot 200 ml, pierogi 200g, naleśniki 200g, owoce 100g,

     

         Jadłospis 06.06.2022r.- 15.06.2022r.

Dzień tygodnia                            Obiad, alergeny           

Poniedziałek

20.06.22r

zupa drobiowa 1,1a,7,9( włoszczyzna, filet z kurczaka,koncentr. pomid. śmietana 12%, przyprawy) makaron z sosem pieczarkowym (makaron  penne , pieczarki, natka pietruszki, śmietana 18%,  przyprawy) herbatka malinowa( herbata, cukier) chleb ( pszenno-żytni)1a, 1b,

Wtorek

21.06.22r                                   

zupa ogórkowa 1,7,9 ( włoszczyzna, , śmietana 12%, ogórek kiszony, koperek, przyprawy),ryż ,gulasz chłopski 1, 3, 9 ( łopatka wieprzowa ,cebula, fasola, kapusta biała ,olej  przyprawy, mąka), kompot ( jabłka, czarna porzeczka, cukier), chleb 1a, 1b( pszenno-żytni)

Środa

22.06.22r.

zupa kalafiorowa 1,7,9 ( włoszczyzna, kalafior, śmietana12%, przyprawy) zapiekanka ziemniaczana ( ziemniaki, cebula, czosnek, pieczarki, marchew, seler, por, żółty ser, pietruszka natka, śmietanka 30%)) , owoc – jabłko kompot ( jabłka , cukier)chleb 1a, 1b( pszenno-żytni)

Czwartek

23.06.22r.

zupa krupnik zabielany z koperkiem, 1,3,7,9 ( włoszczyzna, ziemniaki, ,kasza jęczmienna śmietana12%, przyprawy),bigos z młodej kapusty( kapusta biała, kiełbasa, przyprawy, olej,)kompot ( jabłka, rabarbar, cukier) chleb 1a, 1b

Piątek

24.06.22r.

Zakończenie roku szkolnego